دورة SAP2000 بالوحدة التخصصية والتنمية المهنية
Oct 3 2019 1:56PM

دورة SAP2000

قامت وحدة البرامج التخصصية والتنمية المهنية التابعة لمركز البحوث والاستشارات الهندسية بالكلية بعقد دورة SAP2000 لطلاب قسم الهندسة المدنية.

محاضر دورة الـ SAP2000 المهندسة / شروق سامى

المدرس المساعد بقسم الهندسة الانشائية

وتم تسليم الشهادات للطلاب بحضور أ.د/ هشام محمد فوزى عميد الكلية بحضور د./ رانيا بهجت عامر المنسق العام للوحدة.

تطوير قرية تل روزن - بلبيس 2019
Oct 1 2019 1:56PM

تنفيذا لتوجيهات السيد رئيس الجمهورية لدعم وتنمية القرى الاشد احتياجا وبناءا على تكليف معالى الاستاذ الدكتور / خالد عبد الغفار وزير التعليم العالى والبحث العلمى وفى ضورء تنفيذ خطة جامعة الزقازيق المقترحة لتنمية وتطوير قرية تل روزن مركز بلبيس بمحافة الشرقية .

تم عقد لقاء تحضيرى مع عمدة واهالى القرية للتعرف على اهم المشكلات التى تعانى منها القرية وذلك يوم الاثنين الموافق 10 – 6 – 2019 فى دار المناسبات بالقرية.

قد حضر هذا اللقاء معالى أ.د/ خالد عبد البارى رئيس جامعة الزقازيق و معالى أ.د/ عثمان شعلان نائب رئيس الجامعة لشئون خدمة المجتمع وتنمية البيئة وأ.د/ هشام محمد فوزى وكيل كلية الهندسة لشئون خدمة المجتمع و تنمية البيئة وعدد من السادة وكلاء الكليات لشئون خدمة المجتمع وتنمية البيئة.

استعدادات الكلية لاستقبال الطلاب العام الجامعى 2019 – 2020
Oct 1 2019 1:35PM

استعدادات الكلية لاستقبال الطلاب

العام الجامعى 2019 – 2020

قامت الكلية خلال فترة الاجازة الصيفية بمجموعة من الاجراءات وذلك لاستقبال الطلاب فى العام الجامعى 2019 – 2020

حيث قامت الكلية بعمل صيانة لكل من:

1. قاعات المحاضرات و الفصول الدراسية (الستاير – بنجات – كهرباء – ارضيات)
  2. انظمة الصوت واجهزة الداتا شو بكل مدرج
  3. المبانى ( نظافة جدران – دهانات – كهرباء – حمامات )
  4. مداخل المبانى ( رخام – بلاط )
  5. الحدائق
  6. الرصيف ( ترميم – دهانات)

قامت الكلية بالمرور على جميع القاعات الدراسية و المدرجات لمتابعة حالتها وتجهيزها من حيث ( البنشات – الستاير – السبورة – الكهرباء – اجهزة الصوت – اجهزة الداتا شو )

عمل بوابة لهنجر بالورش التعليمية هدية من شركة المسلمى للابواب
Jul 22 2018 1:50PM

عمل بوابة لهنجر بالورش التعليمية هدية من شركة المسلمى للابواب

Environmental Affairs activities

1 - overseeing the establishment of Mubarak Cancer Institute building.
2 - design and supervise the implementation of the lounges complex at the Faculty of Physical Education Building.
3 - Ramp university buildings and maintenance of halls and terraces of many university faculties.
4 - Participation with the Traffic Department in the eastern region, traffic regulation and the receipt of roads in Zagazig.
5 - to the completion of the strategic plan for the development of about 300 villages in the eastern provinces -
     Monoufia - the lake - Minya - Assiut ..
6 - to provide advisory services and feasibility studies for many of the bodies, banks and industrialists.
7 - cooperation with the Educational Buildings Authority in the establishment of health units - security building
    Social - post offices throughout the eastern province.
8 - cooperation with the Educational Buildings Authority in quality control and follow-up work of school buildings
     To achieve the structural safety of schools ..
9 - conduct inspections and preparation of technical reports for any work required by the province.
10 - work studies and designs for the bridge on the road to new Alawi a monthly to overcome the crossing.
11 - cooperate with the ICC to conduct inspections of the properties, which it disputes.
12 - perform the necessary tests for quality control in large projects.
13 - work studies and inspections of buildings and facilities.
14 - Contribute to the development of the village of Saadi as a model for the university's participation in community service and so
      To contribute in a number of construction, repair and renovations.
15 - College contributes by 7 units of special nature and the number of 300 faculty members and five hundred Engineer in community service through the following modules:

- Technical Research and Consultation Center
- Production workshops
       - Consulting and Construction Research Center
       - Consulting and Mechanical Power Research Center

- Industrial Engineering Consulting Center and Technological Development

- Scientific Research Center ARCHITECTURAL AND URBAN

- Computational Mechanics Research Center

For more details, you can download the file from here

Top Ten

Sheref Mohamed Mohamed Radwa

Second in field (الأنتظام الأكاديمى)